•    +10.000 produkter     

  •   Rask levering    

  •   +300.000 fornøyde kunder    

  •   100% prisgaranti

(4.85/5)
NorgeNorge
SverigeSverigeNorgeNorgeDanmarkDanmarkFinlandFinland
Spørsmål og svar

Reimer

Hva er egentlig en drivreim?

En drivreim er i bruk under drift av ting som vifter, klippere, vaskemaskiner, treningsmaskiner, gressklippere eller snøfresere. Drivreimer produseres stort sett i en eller annen form for gummiblanding med en armering av f.eks. kevlar-, polyester- eller stålforsterkning.

Drivreimer sitter mellom to eller flere reimskiver for å overføre kraft fra en reimskive til en annen. Ved å bruke forskjellig størrelse på reimskivene kan man derfor få høyere eller lavere utveksling enn selve motoren som driver drivreimen.

Ulike typer drivreimer

Kilereimen er den vanligste drivreimen. Den har et kileformet utseende og finnes i forskjellige bredder, høyder og lengder.

Tannreimen er en vanlig drivreim for små motorer, f.eks. elektriske høvler, men sitter også i klippeenheter for betjening av gressklipperkniver på mange modeller. Denne drivreimen er flat og har tenner på innsiden. Det finnes også noen reimer som har tenner både på innsiden og utsiden.

Multireimen har langsgående ribber/spor og brukes ofte i nyere personbiler, lastebiler og andre kjøretøy for drift av f.eks. AC og generator. Reimen finnes i flere ulike profiler og brukes også ofte i vaskemaskiner, tørketromler eller treningsmaskiner. Andre navn på denne reimen kan være f.eks. flersporsreim eller ribbebånd.

Les mer
Populære produkter i underkategoriene
(4.85/5)
Produkter
Informasjon
Her er vi